top of page
  • Foto van schrijverLinde

Mini Update: Waarom Hier Geen Blogs Meer Verschijnen

Lieve lezers, ik schrijf hier doodgraag over zaken die niemand anders boeien, maar helaas moet ik het motto van de hedendaagse mens zelf luidkeels scanderen: "ik heb het te druk". Dat wij modernen het nooit zo gemakkelijk hebben gehad om aan onze basale behoeften (voeding, hygiëne, kledij) te voldoen en toch als kippen zonder kop rondrennen die voor niets essentieels tijd lijken te hebben, blijft me het raadsel van het leven. Maar in ieder geval heb ik gemerkt dat het leven met enkel minimini-kinderen, neem bijvoorbeeld eentje van twee en een jaar (zoals toen ik deze blog startte), dan wel fysiek misschien uitputtender is, maar toch was er toen nog "meer tijd". Hoe meer kinderen, hoe minder tijd, het is logisch. De noden van onze thuisschool groeien ook ieder jaar: in het begin van deze blog was de verhouding nog pakweg 95% moederen 5% thuisschool, nu eerder 40% moederen 60% thuisschool. En het aandeel homeschooling gaat ieder jaar nog toenemen.


Dit staaltje van zelfbeklag enkel maar om jullie te zeggen: van zodra ik op structurele wijze een klein gaatje kan vrijmaken, zal deze blog weer regelmatiger geupdated worden. In dit verband - we zijn op zoek naar een oppas om twee volledige namiddagen per week te komen, dus print deze blogpost gerust af en hang het als zoekertje aan Delhaize.


Elf maanden oude Eloïse doet het goed, al is zij getransformeerd van Eloïse de slaapprinses in Eloïse de brulkoningin. Huilbaby neen, maar ze maakt wel voortdurend "van haren tak" tijdens de momenten van thuisonderwijs, waardoor het lekker gezellig is tijdens mijn pogingen een Bijbelverhaal te bespreken met een duo schreeuwende peuters en een ander duo ruziënde kleuters op de achtergrond (ik denk dat ik me een micro aanschaf). Het huisonderwijs is dit schooljaar nog niet van een leien dakje gegaan, er waren enkele goede dagen (zoals vandaag), maar toch vooral een soort status van permanente crisis waarbij ik iedere ochtend dacht "vandaag schorten we de school op!". We hopen dat de oppas soelaas biedt.


Tot binnenkort, hopelijk ;-)


Linde
461 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page