top of page
  • Foto van schrijverLinde

Jubileumeditie: Mijn Jeugdgezin (Bevat Gevoelig Beeldmateriaal)

Voor het halfjarig jubileum van deze blog besloot ik iets te vertellen over de genese van zijn auteur, ondergetekende.


Het jeugdgezin van Linde Declercq: een initiatie.Vader (links op foto): van hem heb ik mijn gevoel voor mode geërfd. Met een debardeur als deze gaan er deuren voor je open in het leven. Vooral die van het museum voor deviante vormen van kunst. Merk op hoe de kunstenaar, zijnde mijn vader die sinds 1991 voltijds als humorologisch artiest (cabaretier) aan de slag is, subtiel naar een équilibre streeft door de kleuren van de kindertekening op de muur over te nemen in zijn klederdracht.


Eén jaar oudere broer Tim (midden): was ooit een trotse renner bij EDL Kuurne, maar moest afzakken naar Deceuninck Quickstep op latere leeftijd in zijn wielercarrière (2017).


Wegens een voetafwijking (opgezwollen wreef van 250%) waren de enige schoenen die hem in zijn puberteit pasten Globes met loszittende veters.


Jongste broer Benjamin (rechts): draagt op deze foto uitzonderlijk nog maar derdehands kledij. Ondanks dat hij het op wielergebied steeds met de afdankertjes moest doen (versleten klikschoenen en koersfietsen van 13 kg), schopte ook hij het tot profrenner. De blik op onderhavige foto is er één van Michel Wuyts-achtig doordringend analysevermogen van een wielerwedstrijd die alsdan live op de tv uitgezonden wordt.

Om niet enkel te teren op de splendeur van mijn gezinsgenoten, ook een foto waar ikzelf als jeugdeling op te zien ben.Deze foto durfde ik na grondig gewetensonderzoek wel te publiceren.


Drieëntwintig jaar na mijn geboorte en bijna een dreadlocks-kapsel later, leerde ik hoe ik mijn haar moest kammen en een rechte middenspleet moest trekken.


Ik had een grote liefde voor dieren: de papegaai die ik kreeg ter ere van mijn Eerste Communie staat nog altijd te verkommeren bij mijn ouders.


Tijdens de gezinsmaaltijden leerde ik om professioneel af te dwalen, zodat ik nu geen vier renners uit de ploeg van mijn broers kan opnoemen. (Remco Evenepoel, Philippe Gilbert en Michael Schumacher?)


Wellicht heb ik daar mijn interesse voor buitenaardse levensdomeinen (katholiek geloof, thuisonderwijs, wijsgerige dinges, humor die niemand anders grappig vindt) aan over gehouden.

Heel graag tot binnenkort 😊

Linde


Dank je, lieve lezer, om deze blog door te nemen! Je kan me helpen om de blog te verspreiden naar meer en meer mensen door op het hartje te klikken, een reactie toe te voegen (daar is wel inloggen voor nodig in het wix-systeem), naar hem te linken op je eigen webpagina, of hem te delen op social media via de knoppen hieronder. En Ons Thuis te volgen op Facebook natuurlijk!

432 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


Post: Blog2 Post
bottom of page