top of page
  • Foto van schrijverLinde

5 Eenvoudige Activiteiten voor Kleuters

Bijgewerkt op: 15 aug. 2020

Deze activiteiten vind ik FUN omdat:

  • Mijn kleuter van bijna 2,5 jaar ze zelf fun vindt

Verder voldoen ze ook aan andere criteria voor een goede kleuteractiviteit (daaronder begrijp ik: een activiteit waarmee ze zich even zoet kunnen houden / blij van worden):

  • Eenvoudig zelf te maken

  • Materiaal dat je gewoon in huis hebt liggen

  • Je kind leert of oefent er iets mee (kleuren, cijfers, fijne motoriek, …) en zijn nieuwsgierigheid en creativiteit wordt er dus door geprikkeld


Veel foto’s en weinig tekst deze keer: daar gaan we.

1. Tellen met stickertjes


Deze activiteit toonde zich tevens een ideale gelegenheid om ons lamineerapparaat in gebruik te nemen: NOG MEER FUN! (vond Mathilde ook, we waren samen enthousiast zoals pré-coronacrisissende cafégangers)


Met de oplossingen erbij voor de juristen onder u. 🤓
2. Pasta rijgen met schoenveters


Men neme (1) gelijk welke pasta die binnenin open is (2) een stuk karton of verhard papier (3) een restje knutsellijm en (4) schoenveters die uw man toch nooit draagt (rood, zo jaren 2010), en dan krijgt u dit.


3. Papegaai zonnebloempitten laten eten


We hadden toevallig zonnebloempitten in huis, en door ervaring weet ik dat het een hoofdbestanddeel is van de voeding van (huisdier-)papegaaien.Kan met allerlei dieren worden gemaakt: een eekhoorn die eikels eet, een gans die maïskorrels eet, …


Als je mijn tekening gewoon wilt afdrukken: download hem hier!


4. Nagels lakken en lippenstift aandoen


Win-win: mijn foute aankoop-nagellak en lippenstift worden opgebruikt, en Mathilde beleeft de tijd van haar leven. (bleef minutenlang ‘nog meetje ippiestist aandoen’.)Oké, ik zou nu niet direct een afspraak bij haar boeken voor je manicure.

5. Rietjes plaatsen op satéstokjes


Ik gebruikte een eierkarton (er zitten al gaatjes in de ‘torentjes’ waar de satéstokjes in gaan), enkele satéprikkers en rietjes uit een vervlogen tijdperk. Voltreffer!


Er is veel variatie op mogelijk: bijvoorbeeld de rietjes per kleur sorteren, cijfers op het karton schrijven en je kleuter dat aantal op het stokje laten zetten, …
Tot binnenkort, en take care,


Linde

 
Dank je, lieve lezer, om deze blog door te nemen! Ik ben benieuwd of je er iets aan hebt gehad… in dat geval: je kan me altijd helpen om de blog te verspreiden naar meer en meer mensen door op het hartje te klikken, een reactie toe te voegen (momenteel kan dat helaas nog niet zonder inloggen), naar hem te linken op je eigen webpagina, of hem te delen op social media via de knoppen hieronder.
En Ons Thuis te volgen op Facebook natuurlijk!188 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page