top of page
  • Foto van schrijverLinde

Mijn Dream Board 2024

Over het belang van dromen om het vol te houden als moeder


Blijf dromen... Het is mijn advies aan elke moeder!


Soms zakt onze motivatie tot een laag peil. Alles is dan vermoeiend, we vragen ons af of die baby óóit zal doorslapen, of de kinderen óóit deugdzaam zullen worden, of het óóit een beetje minder lastig zal worden...


Wat we dan nodig hebben, is verder kijken dan het hier en nu. Dromen. Een visie ontwikkelen. De horizon verkennen om ons geploeter beter te kunnen omarmen. Doelen stellen (niet alleen buiten het gezin, maar ook binnen het gezin, om onze roeping ter harte te nemen om te zorgen voor onze gezinsleden).


Daarom daag ik iedereen uit een 'dream board' te maken. (Ik excuseer me wederom: vaak klinkt het gewoon plezanter in het Engels. ;-))


Nu is de ideale tijd van het jaar. We kunnen terugblikken en dankbaar worden voor alles wat we in 2023 hebben gekregen en verwezenlijkt. En vooruitblikken wat we kunnen doen in 2024.


Ik deel alvast mijn eigen dream board voor het jaar 2024... Laat me zeker weten wat je vindt, en wat jouw dromen zijn!
Foto's hieronder van pikist.com


Natuurwandelingen maken met de kinderen - en aanduiden op de kaart om visuele progressie te zien!


Een adventskrans leren maken. (À propos, het is bevorderlijk om korte, goed afgelijnde dromen in je dream board te voegen, om de haalbaarheid te verhogen - hier gaat het in concreto om een workshop adventskransen bij een vriendin eind november ;-).)


De kinderen leren breien. Voetnootje: of het geheel van mijn dream board realistisch is, heb ik als eeuwige idealist niet berekend. Ik ben niet aansprakelijk.


Kloaipèrdn maken. Yum. Wie kent er een goed recept?


Lezen, lezen, lezen, lezen als gezin! Ik hoop dat die lijst met voorleesboeken er ook eindelijk komt in 2024, ik heb zoveel kleppertjes om te delen!


Het afgelopen jaar heb ik een aantal dingen zelf leren maken ('from scratch'). Dit jaar hoop ik een en ander te systematiseren, richting een (heeeeeeel klein beetje meer) zelfvoorzienend leven! Foto is de homestead kitchen van Jill Winger (The Prairie Homestead).


Ik ben aan het broeden op iets... een bijproduct van de blog, te realiseren in 2024 (of 2025 of 2026 of 2030, met kleine kinderen weet je nooit ;-)). Keep you posted!!


Geworteld zijn in het Woord. Staan op mijn lijstje om over te mediteren / te memoriseren: het boek Spreuken, de profeten.


Uitkijken naar mijn eerste 'gouden vrije dag' als moeder. Binnenkort meer hierover!


Als het weer beter wordt: kamperen met het gezin. Dit is low budget en zó goed om familiebanden te smeden. Alleen moeten we nog zien uit te vissen met welke methode de kinderen minder dan 38 keer zullen opstaan per nacht.


Een huisdier! Past ook binnen de homesteading doelen. Of het deze zal zijn (en of het wel volgend jaar gebeurt, geduld is een schone zaak) - is nog niet uitgeklaard.


Twaalf boeken lezen. Dit jaar waren het er ongeveer tien.


Onze inkomhal (niet echt een beauty, op dit moment eerder een afvalverwerkingslook) gezellig en praktisch inrichten. Bestaat er een wettelijke maximumgrens voor het aantal wandplanken in je huis?Idem voor onze slaapkamer. Wat de 'love nest' zou moeten zijn, staat in werkelijkheid tachtig procent van de tijd vol met gedoneerde kledij. Waarvoor dank, trouwens.


Mijn vriendschap met een aantal keileuke dames verdiepen.


Aardappelen verbouwen!


Tomaten verbouwen op ons terras. Minder dan de vorige keer om junglelook te vermijden, en ook grotere tomaten (vorig jaar alleen kerstomaatjes aangedurfd omdat ik ervan overtuigd was dat het project ging falen).


Steeds meer dingen kunnen maken met VERSE MELK!


Een Green Stalk Vertical Planter kopen om binnen sla te telen. Beat that, slakken.


Groenten fermenteren. Houd deze blog en mijn instagrampagina in de gaten voor de workshop die in het voorjaar daarover zal plaatsvinden!


Vaker kaarsen branden in huis.


Brandverzekering upgraden.

Grapje.


Nog een laatste woordje... id est, vooral een noot aan mezelf. Als je bezig bent met dromen over het volgende jaar, verlies dan ook je

echtgenoot niet uit het oog. Wat zijn zijn dromen, waar kijkt hij naar uit? Nog meer vermeldingen van je moppen op mijn sociale media is niet mogelijk, schat, waar kan ik je wel mee helpen?


Waar droom jij van? Laat het me weten en deel deze blog!


Alvast een gelukkig nieuwjaar,


Linde300 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2 Post
bottom of page