top of page
  • Foto van schrijverLinde

Last Minute Moederdagwerkjes voor Kleuters

Enkele gemakkelijk uitvoerbare werkjes om oma blij te maken. Voor de peuter- en kleuterhanden.


Eén dag voor Moederdag, en nog geen cadeau?


Aanwezig.


Dit jaar heb ik nog steeds geen cadeau (ik ben ermee bezig, zoals altijd), maar wel heb ik de kindjes al laten knutselen.


Easy peasy dingetjes, die de oma's en mamy's hopelijk leuk zullen vinden... en waarvoor ik geen credits claim, want ik vond ze gewoon op Pinterest. Maar ik stak even tijd in het printbaar maken van de ideetjes, en vandaar deel ik deze korte blogpost met jullie.


*Voor de bezorgde zielen onder u: de desbetreffende bestemmelingen van deze werkjes worden momenteel verhinderd deze blog te bezoeken!


1) Zoenpasje

De printbare versie met 2 x 6 zoenpasjes kan je hier downloaden. Aangezien we twee kinderen hebben, maakte ik immers een voor- en achterzijde aan het pasje.


... Ja, dat betekent dat Theodoor vandaag lippenstift op moest. Het was gelukkig geen stay-in-place make-up!


In tegenstelling tot die van Mathilde...Als je ook een dubbelzijdig pasje wil: gebruik twee vellen papier die je op mekaar plakt, eerder dan dubbelzijdig printen, want er zit altijd een verschil tussen de voor- en achterzijde als je dubbelzijdig afdrukt.


De letters van de namen schreven we samen.


En natuurlijk wordt dit nog leuker als je het kan lamineren.

2) Moederdag TelegraafDeze leuke moederdag-krant vond ik op Dutch for Kids. Op deze link van Ons Thuis vind je hem volledig afdrukklaar. Voor een mooi resultaat: op 160 gram papier A3-formaat afdrukken. Op de achterkant kan dan naar hartelust worden geschilderd.3) Géén mannetje met bieslookhaar


We waren ook van plan om een mannetje te maken met bieslook-haar, stijl

...

Moestuin-Lindy moest evenwel nog tot het besef komen dat bieslook méér dan zes dagen nodig heeft om tot volle wasdom te komen.


Dus nu hebben we een bieslookmannetje van 0,2 cm.


Voor volgend jaar dan maar (als oma de blog dan nog niet gelezen heeft althans)!


Tot binnenkort,

Linde


Ik hoor graag van je! Heb je opmerkingen, suggesties, een voorstel voor een blogtopic: dat kan allemaal via de reacties hieronder, de Facebook-pagina, de hartjes-button als je deze post leuk vond, en op elke pagina van onsthuis.org staat een contactformulier waarop je mij kunt bereiken. Take care!


229 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page